Wie zijn wij?

Het Spoonk Loves Namibia Team

Albert Scheffer

treasurer

Opgeleid en gewerkt als leraar binnen speciaal onderwijs. Daarna Pedagogiek en Filosofie gestudeerd en binnen lokale overheid gewerkt. Vanaf 1993 betrokken als coördinator stedenband Gobabis-Smallingerland en allerlei projecten geleid. Analytisch en betrokken.

Gooitsen Eenling

secretary

Gooitsen Eenling (69 jaar) heeft aan Mariënburg in Leeuwarden zijn Pabo-diploma gehaald, inclusief een specialisatie muziek. Na het basisonderwijs kwam Gooitsen Eenling terecht in het VMBO en het MBO (in Bolsward en Sneek) waar hij het vak drama ontwikkelde.  Zijn bevoegdheid voor dat vak haalde hij alsnog aan de theaterschool in Amsterdam Vlak daarna werd hij benoemd aan ROC Friese Poort in Leeuwarden, waar hij 40 jaar als drama/theaterdocent werkzaam was. Daar ontwikkelde hij ook zijn specialiteit: het naturel van acteurs/zangers voorop stellen. Mede onder zijn leiding werd 13 jaar geleden de opleiding Sociaal Cultureel Werk Theater opgericht, een opleiding die veel aan de weg timmerde met bijzondere projecten en eigenzinnige, vaak poëtische voorstellingen

Caro Kroon

Chair

SPOONK; is de bedrijfsnaam en het pseudoniem van kunstenaar, theatermaker en performer Caro Kroon. Sinds 2004 woont en werkt zij in Leeuwarden, Friesland. Ze is geboren in Rotterdam waar ze haar bachelor in Fine Arts (1994) op de Willem de Kooning Academy en haar Master Arts & Education (2020) op het Pieter Zwart Institute behaalde met als research topic dit project.

Ze focust zich o.a. op sociaal geëngageerde kunst- en theaterprojecten met name voor jongeren in Friesland en Namibië.